Karlıyayla Köyü Tarihçesi

Köy tarihi hiç bir satırında değişiklik yapılmadan "READİYE" adlı kitaptan ve Dr. Ali Rıza Bey'in kitabından alınmıştır.

KARLIYAYLA (TAVARA) İlçenin kuzeydoğusunda, 22 km uzaklıktadır. Mezrası ile birlikte 80 haneli 198 nüfuslu bir köydür. Köyün tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Türkler’ in Anadolu'ya girmelerinden önce buralarda Rumların yaşadıkları bilinmektedir. Çevredeki Rumca isimler de bunu doğrulamaktadır. Köyün ismi 1964 yılına kadar Tavara olarak anılırken sonra Karlıyayla olarak değiştirilmiştir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyde buğday, arpa, fiğ, nohut, fasulye, domates, lahana yetiştirilmektedir. Az sayıda büyük ve küçükbaş hayvan beslenmektedir. Özellikle Irmak Mahallesi'nde sebzecilik oldukça yaygındır. Köyün yaz aylarında göçtüğü bir yaylası mevcuttur. Bu köy de göç olgusundan oldukça etkilenen köylerden birisidir. Çünkü köyün dışarda oldukça fazla sayıda yaşayanı vardır. Köyün otomatik telefonu, şebekeli içme suyu, elektriği, okulu vardır. Okuryazar oranı %80'dir. Köyde eskiden yetişmiş ünlü kişiler vardır Kadıoğullarından Salih Efendi'nin oğlu Harbiye Mektebi'nden mezun Ömer Paşa'nın emekli olduktan sonra Yozgat'a yerleştiği bilinmektedir. Zaimoğullarından Mehmet Ali Bey de İskan Müdürlüğü'nden emekli olmuş ve yine aynı köyden Mehmet Ali Bey'in yeğeni merhum Doktor Seyfi Bey, Karaçoroğulları'ndan merhum Yüzbaşı İbrahim Efendi, Koyulhisar'da bulunan subay Celal Bey ve Sivas Tapu Sicil Muhafızı Adil Bey, İstanbul doğumlu Binbaşı Şükrü ve Karaosman Efendi'nin oğlu Talat Beyler bu köydendir.

Köyümüzde şuan sayamayacağımız kadar profesör, doktor, subay, mühendis, öğretmen, bankacı ve birçok mevki ve makamlarda iş yapan kişiler vardır. Hemen hemen her hanede 3-5 ve daha fazla yüksekokulu bitirmiş kişiler vardır.

PROF.DR ALİRIZA BEY'İN KİTABINA GÖRE TAVARA TARİHİ

 (Bu kitap 1950 yılında büyük araştırmalar ve çabalarla yazan bize ve geleceğe ışık tutan bir tarih bıraktığı için Dr. Ali Rıza Bey'e minnet duygularımızı sunar Yüce Allah'tan  rahmet dileriz.)

TÜM BU YAZILAR ORJİNALLİĞİ BOZULMADAN TEK BİR HARFİNE DOKUNULMADAN DR. ALİ RIZA ATASOYUN KİTABINDAN ALINMIŞTIR.

TAVARA

Merkezi doğusunda 2.5 saat uzakta 80 haneli bir köydür. Okul binası 1939 depreminde yıkıldığından çocukları Feselek köyü bölge okuluna giderler. Toprakları biraz verimli İse de iniş yokuşlu ve arızalıdır. Havası sağ­lam ve mutedil, etrafını çevreleyen tepeler itibariyle köy adetâ alafranga bir at nah İçerisinde gibidir. Nalın açık tarafı kıble tarafında bulunan Kelkit nehrine müteveccihtir. Suları da temizdir. Camilerinde beş vakit namaz kılınır.

Tavara’ nın cevizi meşhurdur. Çünkü bu köyün ceviz­leri hem iri ve hem de yağlıdır. Erik, elma, armut gibi meyvaları da boldur. Geçim vaziyetleri fena değildir.

Köyü yaylasına gelince: Arızalı dik ve taçlı fena bir yolu vardır. Yaylanın içme suyu da etrafı tasla çevrilmiş, bir havuz halindedir. Buraya konulan bir tulumba ile su çıkarırlar. Yaylanın biraz daha yukarısında Tavara ya ait ufak Kındıra gölü vardır.

 Bu köy halkı öteden beri İstanbul’a gidip gelirler. Bun­dan dolayıdır ki bu köyden de hayli münevverler yetişmiştir. Bu köyden Kadı oğullarından Salih efendinin oğlu Har­biye mektebinden mezun Ömer paşa muhtelif kıtalarda hizmetten sonra generalliğe kadar yükselmiş hâlen Yozgat ta emekli olarak yerleştiği işitilmiştir. Bu zatı, amcası Kara Osman efendi, köyünden getirerek okutmuştur. Zaim oğullarından Mehmet Ali Bey de iskân müdürlüğünden emekli olarak köyünde istirahat etmektedir. Mehmet Ali beyin yeğeni merhum doktor Seyfi beyde bu köyün ye­tiştirdiği pek değerli bir zat İdi. Karaçor oğullarından merhum Yüzbaşı İbrahim Efendi ve Koylahisar da bulunan subay Celâl Bey ve Sivas tapu sicil muhafızı Âdil Bey ila İstanbul doğumlu binbaşı merhum Şükrü ve Kara Os­man efendinin oğlu Talât Beyler de bu köydendir.

Köyün birçok eski ve temiz hanedanları vardır: Ka­raçor oğulları, Mehdi oğulları, Torun oğulları, Himmet oğulları, Zaim oğulları, Cilgı oğulları, İmam oğulları gibi, Tavara köyünün Kelkit ırmağı kenarında 25 haneli bir güzle ve aynı zamanda kışlaları vardır. Kış mevsimince Tavara Köyü’nün ekserisi mal ve davarlarını burada kışladırlar. Evvelce köy muhtarı Mehti Oğullarından Ahmet Şahin Efendi Olup bu kere Zaim Oğullarında Arif Efendi intihap edilmiştir. 

Tavara köyünün bati kuzeyinde Kilise yanı denilen mevkide bir asfalt madeni vardır. Bir kuyu açılarak numunesi İstanbul’a gönderil­miş tahlil neticesinde asfalt olduğu meydana çıkmıştır.

Hane sayısı: 80                     Depremde ölenlerin sayısı:87

Deprem 26 Aralığı 27 aralığa bağlayan gece saat sabaha 4 saat kalasıya 1939 yılında meydana gelmiştir. Tarara köyünden Cılgı oğlu Ahmet ağa adında birisi avcılık yaparken bir ayı yavrusu yakalayarak köyüne ge­tirmiş hayli müddet bakmış, büyütmüş, nihayet 1317 tarihinde Çermik panayırı zamanı gelince iyi bir para mukabilinde satarım diye sair metalar gibi panayıra indirmiş, kimse talip çıkmayınca hiddetlenmiş hayvanı serbest salıvermiş.

Hüseyin Avni Bey: Tavara köyünden Sehlik oğul­larından İbrahim efendinin oğludur: 1900 doğumlu olup doğum yeri İstanbul’dur. Heybeliada bahriye mektebinin çarhcı kısmında mezun olacağı sırada ayrılarak tapu ka­dastro mektebine girmiş ve buradan mezun olmuştur» Poli­gon şefliğinde bulunmuş hâlen belediyeler şehir haritası müteahhitliğini yapmaktadır ve Zile’nin kadastrosunu yap­mıştır.

Macide Hanım: Tavara köyünden mülga evkaf ne­zareti daire müdürü merhum Hacı Salih efendinin oğlu Evkaf memurlarından merhum Servet beyin kızıdır. 1910 doğumlu olup doğum yeri İstanbul’dur. Hukuk mektebini bitirdikten sonra İktisat Fakültesinden dahi mezun olmuş­tur. Hâlen Beşiktaş mahkemesinde hâkimdir.

Aziz Erdem: Tavara köyünden Sehlik oğullarından Ankara’da terzihanesi elan Niyazi Erdemin oğludur. 1921 doğumlu olup doğum yeri İstanbul’dur. Ortaokulu bitirdikten sonra orduya intisap ederek uçak gedikli üst er­baştır.

Niyazi Erdem: Tavara köyünden Karaçor oğullarından Aziz efendinin oğlu Niyazi 1920 doğumlu olup uçak gedikli ça­vuşu idi, şimdi ayrılarak serbest çalışmaktadır.

Hacı Salih Efendi: Tavara köyünden Sehlik oğulların­dan Âli efendinin oğludur. 1844 (1260) doğumlu olup do­ğum yeri Tavara dır. Uzun müddet evkaf nezareti hade­me müdürlüğünde bulunmuş biraderi Muşta Efendi vez­nedar muavini olarak ve diğer biraderi İbrahim Efendi de müstahdem olarak çalışmıştır. Mektepli subaylar ara­sında yazıldığı veçhile hacı Salih Efendi, Binbaşı Şükrü ve Servet bey gibi değerli iki evlât yetiştirmiştir. Evkaf dairelerinde uzun müddet vazife gören İbrahim Efendi de tahsilli evlatlar yetiştirmişlerdir.

Ahmet Zaim: Tavara köyünden Zaim oğullarından Musa oğlu (Çemşitoğlu) mahdumu olup uzun müddetten beri İspanya sefarethanesinde hizmette bulunmaktadır. 1299 (1983) doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. Yüksek İktisat ve Ticaret mektebi mezunları sırasında yazıldığı veçhile hâlen Kalkavanzadeler muhasipliğin de bulunan Ömer Yusuf gibi bir evlât yetiştirmiş ve İstanbul da emlâk sahibi olmuştur. Terbiyeli vefakâr bir zattır.

Ali Zaim: Tavara köyünden Zaim oğullarından Musa oğullarından olup (Çemşitoğlu) 1886(1302) doğumludur, doğum yeri Tavara’dır. Keza İspanya sefarethanesinde uzun müddetten beri çalışmakta olup kimya enstitüsü mezun­ları sırasında yazıldığı veçhile Musa Kadri Zaim adında­ki oğlunu yetiştirmiştir. Zekâ ve dirayeti sayesinde de­ğerli akar sahibidir.

Hakkı Erol: Tavara Köyünden Sehlik Oğullarından Merhum Mustafa efendinin oğlu oluo bir müddet İstanbul matbaalarında ve bir müddet Ankara matbaalarında mürettibi etmiştir, halen matbuat Umum müdürlüğünde çalışmaktadır.

İsmet Bey: Tavara köyünden Sehlikoğularından Mus­tafa efendinin oğludur, 1890 doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. Hayli müddet İstanbul tapu dairelerinde çalış­tıktan sonra İzmir tapu müdürlüğü başkâtipliğine tayin edilmiştir. Orada hastalanarak İstanbul’a döndükten sonra vefat etmiştir.

Adil Bey: Tavara köyünden Karaçoroğullarından mer­hum Ömer efendinin torunu ve Salih efendinin oğludur, 1909 doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. İstanbul kadas­tro mektebinden mezun olup Kayseri ve Ordu tapu sicil müdürlüklerinde bulunmuş, hâlen Sivas vilâyeti tapu sicil müdürüdür.

Mehmet Bey: Tavara köyünden Himmeteğullarından merhum Reşit efendinin oğludur, 1910 doğumludur. İdadi tahsilinden sonra tapu ve kadastro mesleğine intisap ile hayli müddetten beri İstanbul Beyoğlu tapu sicil müdüriyetinde çalışmakta iken halen Adapazarı’nın tapu sicil memurudur.
 
Hakkı Özer: Tavara köyünden Ziyanoğullarından olup 1901 doğumludur. Kendisi Etibank’ta mubayaa memurudur çalışkan ve işini bilir bir zattır. Kadıköy’ündeki evinin bir katında maaile oturmaktadır.

Secaattin Tanyer: Tavara köyünden Çoroğullarından merhum Ahmet efendinin oğlu olup 1920 doğumludur. do­ğum yeri İstanbul’dur. Üniversiteyi ikmal etmeden ayrı­larak radyoda alafranga kısmında okur ve ticaretle de meşguldür.

İsmail Efendi: Tavara köyünden Yakup oğullarından olup uzun müddetten beri Dördüncü Vakıf hanı idare me­muru İken oradan ayrılarak Etibank’ta çalışmaktadır, di­rayetli terbiyeli bir gençtir.

Arif Efendi: Tavara Köyünden İlyas oğullarından 1888 doğumlu olup uzun müddetten beri Topkapı müzesinde memurdur.

Kamil Efendi: Tavara Köyünden İlyas oğullarından1884 doğumlu olup, uzun müddetten beri evkaf tahsildarlığı yapmış ve bu  defa yaş haddi sebebiyle evkaftan ayrılmıştır.

Niyazi Efendi: Tavara Köyünden sehlik oğullarından Hasan ağanın oğludur.1898(1314) doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. Evvela İstanbul’da Cağaloğlun da ufak bir dükkânda terzilik yapmaya başlamış nihayet Ankara ya giderek bu gün bir terzihane sahibi olmuştur. Oğlu Aziz tayyare gedikli Üst çavuştur.

Mehmet Ali Par: Tavara köyünden Ankara’da Terzi Niyazi Efendi’nin oğlu olup 1926 doğumludur. Ankara’da bir bankada çalışmaktadır.

Necla Par: Tavara köyünden Ankara’da Terzi Niyazi Efendinin kızı olup 1922 doğumludur. Ankara’da bir bankada memurdur. Macide Servet: Evkaf memurlarından merhum Ser­vet Bey’in kızı ve Tavara Köyü’n den merhum Hacı Salih Efendi’nin torunudur. 1910 doğumlu olup doğum yeri İstanbul’dur. Hukuk Mektebi mezunları sırasında yazıldığı veçhile hukuku bitirdikten sonra Yüksek İktisat ve Ticaret Fakültesini dahi bitirmeğe muvaffak olmuştur. Hâlen Beşiktaş mahkemesinde hâkimdir.

Yusuf Zaimoğlu: Tavara Köyün ’den Çimsit Oğul­larından Ahmet Efendi’nin oğludur. 1920 doğumlu olup doğum yeri İstanbul dur. Yüksek İktisat ve Ticaretten mezun olup bankacılar sırasında yazıldığı veçhile hâlen Kalkavanzade yanında muhasebecidir Selanik Bankasında çalışmıştır.

Sami Mehtioğlu: Tavara köyünden Mehdioğlu Şükrü Efendinin torunu ve efendi Salihin oğludur. İstanbul öğret­men okulundan mezundur, 1915 doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. Hâlen Ankara okullarından birinde öğret­mendir. 

Ömer Zaim: Tavara köyünden Zaim oğullarından Mehmet ağanın oğlu olup bu zat vakitle Siverek ve Di­yarbakır ve Mardin taraflarında nahiye müdürlüklerinde bulunmuştur.

İsmail Hakkı: Tavara köyünden Sehlik oğullarından Veli Bayraktarın oğludur. Bu zat da vaktiyle birçok bu­cak müdürlüklerinde bulunmuştur.

Yüzbaşı İbrahim Efendi: Tavara köyünden Karaçur oğullarından  merhum Ömer efendinin biraderi ve Salih efendinin amcası olup 1280 doğumlu ve doğum yeri Tavara’dır. Nefer olarak askere girmiş, tezkere terk etmek suretiyle yüzbaşı rütbesine kadar çıkmıştır. Temiz ahlâklı bir zat olup uzun müddet askerî mekteplerde ve bahu­sus Gülhane’de askeri tıbbiye mektebinde uzun müddet Dâhiliye zabitliği yapmıştır. 1345 senesinde vefat etmiştir.

Musa Kadri Zaim: Tavara köyünden Zaim oğulların­dan (Çimfit oğulları) Ali efendinin oğludur. 1918 doğumlu olup doğum yeri İstanbul’dur. Galatasaray lisesinden mu­zun olduktan sonra kınaya enstitüsünde tahsilini yaparak kimya mühendisi olmuştur.

Mehmet Ali Par: Tavara köyünden Sehlik oğulların­dan merhum İbrahim efendinin oğludur. 1898 doğumlu olup doğum yeri İstanbul’dur. Halkalı Ziraat Mektebinden mezundur. Hâlen Mersin Ziraat Mektebi müdürüdür.

Oğuz Erol: Tavara köyünden İzmir Tapu kadastro başkâtibi merhum İsmet beyin oğludur, 1920 doğumlu olup doğum yeri İstanbul dur. İstanbul Dil Tarih Coğrafya Fa­kültesinden mezundur.

Sacide Servet: Mülga evkaf nezareti daire müdürü Tavaralı merhum hacı Salih efendinin torunu ve evkaf memurlarından merhum Servet beyin kızıdır. Edebiyat Fakültesi mezunudur.

Nuri Yıldız: Tavara Köyünden Kapısız Oğullarından dır. 1882 doğumlu olup doğum yeri Tavaradır. Reşadiye Tahsil memurluğundan1948 yılında emekli olarak köyünde ikamet etmektedir. Medreseden icazetlidir.

Saim Bey: Tavara Köyünden Sehlik oğullarından İbrahim Efendinin oğludur. Mektebi Kuzzat mezunudur 1903 İstanbul doğumludur.

Osman Hoca: Tavara Köyünden Yakup Oğullarından olup uzun seneler hocalık ve imamlık yapmıştır.

Mehmet Ali Bey: Tavara köyünden Zaim oğulla­rından Hasan efendinin oğludur, 1870 (1285) doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. Evvelâ köyünde ve Yağsiyan kö­yünde Salihhoca medresesinde bir müddet okumuştur, İstanbul a geldikten sonra Fransız sefarethanesinde kavas olan dayısı Reşit efendi nezdinde sefarethanede çalış­makta iken bazı hizmetine mükâfat olarak İstanbul Tapu dairesine defaten sekiz yüz kuruş maaşla kâtip tayin edilmiştir. Aynı zamanda Tapu ve kadastro daire ve meslek mektebine de devamla burasını ikmal etmiştir. Bir müddet sonra Beyoğlu tapu kalemine mümeyyiz olmuş ve daha sonraları tapu müfettişi olarak Malatya, Sivas’ta vazife alınış bir sene kadar ma'aile Malatya da kalmıştır. Malatya’dan avdetinde grup âmiri ve daha sonra Bursa da altı yedi sene kadar tapu ve kadastro mü­dürlüğünü yapmış ve nihayet tapu ve kadastro umumî müdürlüğü Zat İşleri müdürlüğünden emekliye ayrılmıştır. Emekliye ayrıldıktan sonra bir müddet de Ankara ta­pu müdürlüğünde ve en son Ankara da dört beş sene İs­kân müdürlüğünü yaptıktan sonra buradan ayrılarak is­tirahat etmek üzere çok bağlı olduğu köyüne çekilerek yaptırdığı evde oturmaktadır. Birader zadesi merhum dok­tor Seyfi’yi İstanbul da okutturarak yetiştirmişti.

[*] Bu aileye Buçukcu oğlu da derler, Vaktiyle padişahlar cülûs ettikten sonra Eyüp sultan’a giderek kılıç kuşanmak âdeti vardı. Eyüp’e giden alayın Önün­de Buçukcu denilen yeniçeri süvarileri halka para atarlardı. İhtimalin bu aileye Buçukcu oğlu denilmesinin sebebi bu aileden bir yeniçeri süvarisi bulunmasıdır. (Osmanlı» sarayı kıyafetleri S. 60)

Dr. Seyfi Yılmaz: Tavara Köyünden Zaim oğul­larından Mustafa Efendi’nin oğludur. 1313 doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. İstanbul da Tip Fakültesinin 1921 senesi mezunlarından olup dâhiliye servisinde asistanlığını yaparak ihtisas yapmıştır. Küçük yaşta iken diz kapağındaki mafsal iltihabından dolayı ankiloze olduğu cihetle topallamakta olduğundan mektebe girerken eczacılığı tercih etmesi tarafımdan tek­lif edilmiş ise de kendisi doktor olmak hevesiyle tıbbiyeye girmişti. Bir müddet Kastamonu memleket hastanesin­de ve bir müddet Bandırma hastanesinde vazife görmüş nihayet Tokat memleket hastanesi dahiliye mütehassıs­lığında bulunmakta iken hastalanarak ve bir müddet yattıktan sonra köyüne giderek 1 Ocak 1946 tarihinde Tüberkülozdan vefat etmiştir Evli ve iki çocuğu olup refikası çocuklar ile beraber hariçte ailesi nezdinde yaşamaktadır. Diğer taraftan amcasını kızı ile de köyde evlenmiş idi. Değerli dâhiliye mü­tehassısı olup genç denecek yaşta vefatı cidden zayiat­tandır. Tababet tahsilini amcası Mehmet Ali beyin hima­yesinde yapmıştır.

Neşet Özbek: Tavara Köyünden Himmet Oğullarından Sarıkamış Harbi’nde şehiden vefat eden Osman Nuri Efendi’nin oğludur. Doğum yeri Tavara olup doğum tarihi, 1904 (1320) dur. İlk ve orta tahsilini İstanbul da yapmış­tır, 1918 (1334) de Reşadiye mahkemesi zabıt kâtipliğin de 1923(1339) tarihinde askerlikle Tokat jandarma kalemin­de, 1925 yılında Tokat mahkemesi Asliye zabıt kâtipliğinde, 1925 de Feselek öğretmen muavinliğinde bulunmuş ve 1927 yılında Sivas öğretmen okulunda meslek derslerinden imti­han vererek ilk okul öğretmeni olmuşlar.10 sene Feselek köyü okulunda, 6 ay Başçiftlik köyü başöğretmenlik­lerinde bulunmuştur, 1939 senesi Reşadiye meşum depre­minde çocuklarını kaybetmiş ve kendi hayatı müşkülatla kurtarılmış olduğundan pek meyus olarak Reşadiye oturamayacak derecede derin bir teessür içinde kaldığın­dan 1940 yılında İstanbul’a naklolun arak Fatih 51 inci ilkokul öğretmenliğine tayin olunmuştur, 1944 yılında tekrar Reşadiye ilçesi merkez Gazipaşa okulu öğretmenliğine ta­yin olunarak hâlen burada vazife görmektedir. Temiz ah­lâklı, çalışkan fedakâr bir zattır. Merkez öğretmenlerinden düzgün seciyeli fedakâr vefakâr Neşet Özbek ilçenin ye­tiştirdiği hakikaten değerli evlâtlarından biridir. 1939 dep­reminde Tavara köyündeki evinde büyük can ve mal zayiatına uğradıktan sonra İstanbul’a nakledilmiş hayli müd­det İstanbul’da dahi vazife gördükten sonra memleketine olan muhabbet ve merbutiyeti sebebiyle İstanbullu bıraka­rak Reşadiye’ye avdetle yine eskisi gibi vatanî vazifesini ifaya devam etmekte olduğu şükranla görülmektedir.

Hüsnü Özbek: Tavara köyünden Himmetoğullarından öğretmen Neşet Özbekin oğludur, 1924 (1340) doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. Tapu ve kadastro ve meslek mektebinin 1942 -19 3 mezunudur hâlen Beyoğlu ikinci mıntıka kadastro memurudur. 

Ömer Paşa (General): Tavafa köyünden Kadıoğulların-dan Salih efendinin oğludur. 1275 doğumlu olup doğum yeri Tavara’dır. İstanbul’da bulunan amcası Kara Osman Efendi tara­fından İstanbul’a getirilerek mıklebe verilmiş 1315 tarih­lerinde harbiye mektebinden subay olarak mezun olmuştur. Birçok askerî kıtalarda yararlı hizmetlerde bulunmuş birinci Cihan harbinde generalliğe yükselmiştir.

Balkan harbinde İnebolu askerlik şubesi reisliğinde bulunmuştur. 1322 tarihinde yüzbaşı rütbesinde iken kö­yüne gelmiş bir ay kadar kaldıktan sonra köyünden ay­rılmış ondan sonra şimdiye kadar köyü ile alâkadar ol­mamış ve muhabereyi de kesmiştir. İstihbaratıma göre halen Yozgat’ta ihtiyarı ikamet ettiği anlaşılmaktadır. Hakkında başkaca tafsilât elde edilememiştir.
Merhum Kara Osman efendinin oğlu Talât Bey İstan­bul da Fındıklıda Tekel idaresinde muhasebe memurluğun­dan terfian postahane civarında müdüriyeti umumiye şa­rap imalâthanesi muhasebe şefi iken 1948 de vefat etmiş­tir. Oğlu Bedri ve Tekelde müstahdim refikası İhsan ha­nım Fındıklıda cami karşısında Merdivenli sokaktaki hanede oturmaktadırlar.